miercuri, 7 decembrie 2011

De ce cosmetice naturale si nu sintetice?


Deoarece majoritatea dintre noi ne-am autoeducat si am invatat sa fim mult mai atenti la ceea ce cumparam fie ca este vorba despre cosmetice sau alimente.
Deoarece ne-am saturat sa bagam in noi numai chimicale, coloranti, conservanti care sunt raspunzatori pentru atatea boli si sunt vinovati pentru imbatranirea prematura a tenului.

Din pacate s-a ajuns ca, frumusetea sa fie sintetica in zilele noastre si majoritatea persoanelor aleg un produs anume dupa pret, dupa un ambalaj frumos sau dupa un brend renumit chiar daca nu este de loc natural.
Noi oamenii am uitat sa fim prieteni cu natura si sa ne bucuram de minunatele plante si flori, argile, produse apicole, unturi si uleiuri vegetale si alte produse care nu au fost create in laboratoare si eprubete si nici testate pe bietele animale. In plus, toate aceste ingrediente naturale care le-am enumerat mai sus sunt bogate in vitamine, minerale, enzime, proteine si alti compusi biologici activi care sunt extrem de benefici tenului si sanatatii noastre si sunt folositi de secole in diferitele culturi ale lumii.

Se stiu deja sute de afectiuni la nivel mondial legate de produsele cosmetice care pot cauza cancer, alergii, dezechilibre hormonale, diferite malformatii cu care se nasc nou nascutii si multe altele. Toate substantele chimice care se regasesc in fiecare produs cosmetic inclusiv in cele pentru copii, efectele nocive nu se vad imediat ci ele se acumuleaza treptat, treptat in organismul nostru producand o toxicitate ridicata.

Produsele Azaria nu contin nimic chimic si toxic precum ar fi uleiul mineral care este obtinut din petrol. Acest ulei mineral se gaseste in mai bine de 80% din produsele pentru ingrijirea bebelusilor si nu numai care este responsabil de producerea de cancer, blocarea pielii si formarea acneei si implicit imbatranirea prematura a tenului. Nu contin SLS (Sodium Lauryl Sulfate) si nici SLES (Sodium Laureth Sulfate) care sunt niste substante chimice extreme de periculoase regasite in toate produsele cosmetice care fac spuma, sapunuri, sampoane,  gel de dus, creme si lotiuni,  spumante de baie, detergenti etc. Aceste chimicale stimuleaza activitatea hormonului estrogen care ne afecteaza fertilitatea, creste riscul aparitiei cancerului de san, ficatul, ochii, provoaca iritatii grave siusuca pielea.
Cosmeticele facute de mine nu contin nici acid stearic care este de origine animala si provoaca cancer, iritatii, toxicitate la nivelul anumitor organe, dereglari hormonale.

Produsele Azaria in afara ca sunt 100% naturale si bio, sunt procesate la temperaturi nu mai mari de 40 grade pentru a nu le diminua propietatile si sunt facute cu dragoste si pasiune.

Daca cele scrise mai sus v-a pus pe ganduri si daca credeti ca dvs, copii dvs. si cei dragi voua merita sa nu intretina aceasta industrie ‘perversa” si chiar criminala as putea spune avand in vedere ca “fura” sanatatea, va astept in magazinul meu sa incepem o frumoasa colaborare oferindu-va cosmetice 100% naturale, biodegradabile si handmade.


Un comentariu:

  1. Imi place,imi place foarte mult tot ce ai scris.Sustin din rasputeri pledoaria ta pentru o frumusete naturala,sanatoasa.
    O sa revin cu mare placere sa iti citesc articolele.
    Cu drag,Lavandine

    RăspundețiȘtergere