luni, 12 martie 2012

Apele florale sau hidrolatul

Am descoperit apele florale si minunatele lor propietati cu ceva timp in urma si de atunci va spun sincer ca m-am indragostit de ele si le folosec zilnic pentru demachiere (in combinatie cu uleiuri si glicerina vegetala) si tonifierea tenului.



Apa florala sau hidrolatul cum mai este denumit, este un produs derivat din procesul de distilare care face parte din productia uleiurilor esentiale. Apa florala de care ne bucuram noi si ne rasfatam tenul, provine din distilarea florilor, frunzelor si tulpinilor plantelor. Imi place ca toate hidrolatele au un miros extrem de placut, nu provoaca alergii si se pot utiliza pentru fata, decolteu dar si pentru par.

Haide-ti acum sa va spun la ce putem sa folosim apele florale avand in vedere ca isi pastreaza toate propietatile si beneficile plantei din care au fost obtinute. In primul rand pentru tonifierea pielii, fata gat si decolteu.  Dupa aplicare pielea ramane fresh, catifelata si usor parfumata.
Ten
-          Gras sau mixt e indicat sa folosim apa florala de lavanda, verbina, hamamelis (inchide porii dilatati)
-          Sensibil e ideala apa de musetel, lavanda, trandafiri, tei
-          Matur e ideala cea de neroli, trandafirci, ceai verde
Par
Peroanele care au probleme cu matreata pot folosi apa de rozmarin care se pulverizeaza direct pe par dupa ce a fost spalat. Pentru parul uscat si degradat e buna cea de musetel roman. Neroli sau flori de portocal lavanda fortifica parul si ii da stralucire, iar cea de ceai verde e buna pentru parul gras.
Ochi obositi si cearcane
Se aplica comprese cu apa florala de musetel , tei sau albastrele si se lasa sa actioneze 10-15 minute. Efectele sunt immediate.

Mai folosesc apele florale pentru parfumarea baietei lui bebe mic si pentru a-l relaxa inainte de somn (lavanda, musetel, tei).  Folosind apa florala de musetel sau lavanda in apa de baie a copilului este benefic in special in cazul in care copilul dumneavoastra sufera de eruptii cutanate provocate de scutec sau eczeme.Pana la patru luni nu se pot folosi uleiurile esentiale pentru cei mici si atunci putem sa profitam de apele florale si sa ii rasfatam si pe ei.
Dupa epilat sau ras se poate folosi apa florala de lavanda (ajuta la prevenirea cresterii firelor de par sub piele), cea de hamamelis este preferata de barbati avand un miros mai pe placul lor. Ambele ape au efecte calmante si revigorante.

Hidrolatele Azaria sunt ambalate in sticlute cu pulverizator pentru o folosire mai usoara si rapida. La puteti comanda de aici http://www.breslo.ro/Shop/azaria/ape-florale_28491 sau printr-un email la azaria.cosmetics@yahoo.com



Va pup!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu